Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 4:23 pm Temat postu: Uchronić mogiłę pradziadka od zapomnienia
Uchronić mogiłę pradziadka od zapomnienia to hasło akcji zorganizowanej w tym roku przez TV Wrocław. Oczyszczenie cmentarza w Komarnie zorganizowała Pani Edwarda Derkowska z Wiązowej, która udostępniła mi także kilka zdjęć. Mam nadzieję, że wolno mi te zdjęcia pokazać tutaj na Forum, aby i inne osoby związane z Komarnem, Chłopami i in., mogły nacieszyć swoje oczy i serce tym widokiem.
A kto jeszcze nie miał okazji słuchać o tej akcji w wywiadzie dla Lwowskiej Fali może znaleźć nagranie audycji tutaj http://www.kresowianie.com/media/lf/lwowska_fala_20100808.ogg
Witam Akcja nosi nazwę "Mogiłę pradziada ocal od zapomnienia".
Zdjęcia, które Pani udostępniła pochodzą z pierwszego wyjazdu uczniów naszego gimnazjum na Ukrainę. W tamtym roku na wakacjach pojechaliśmy drugi raz (ja również). W tym roku znowu się tam pojawimy
Witam! Wspaniała akcja i wspaniale, że chce się Wam i oczyszczacie, ratujecie ten cmentarz. Wielkie dzięki!
Przy okazji pochwalę się - jutro jadę na weekend majowy na Ukrainę! Będę też, niestety przelotem w Komarnie. Poza tym Bołszowce, Kołomyja, Czerniowce, Kamieniec Podolski i w drodze powrotnej Lwów.
Pozdrawiam,
Katarzyna Lisowska
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl