Wysłany: Pon Mar 04, 2013 7:45 pm Temat postu: Poszukiwanie rodziny Zawaryński
Witam.Poszukuje informacji o rodzinie Zawaryński.Wiem że mój dziadek Tomasz Zawaryński (ur.1902)jego ojciec to Maksymilian Zawaryński a matka to Anna Chudzińska przyjechał zaraz po wojnie z okolic Lwowa z miejscowości Andryanów Powiat Rudki gmina Komarno i osiedlił się w miejscowości Jasienica Górna woj.Opolskie. Miał brata Franciszka który wyjechał do Australii oraz siostrę która wyjechała do Francji.Dziadka żona to Zofia Zawaryńska(ur.1906) z domu Stelmach urodzona we wsi Łówczyce jej ojciec to Mikołaj Stelmach a matka to Maria Kijach.
Ostatnio zmieniony przez maximus0 dnia Pon Kwi 01, 2013 10:24 am, w całości zmieniany 1 raz
Witam,
od Pana Andrzeja Kuzio, którego rodzina pochodzi z Andryanowa, uzyskałam taką informację: "najprawdopodobniej syn Tomasza Zawaryńskiego Władysław Zawaryński mieszkał w Ziębicach. Ojciec mojego sąsiada Władysława Stelmacha Jan Stelmach był prawdopodobnie kuzynem Zofii Zawaryńskiej."
Ja ze swojej strony mogę tylko dodać, że siostra mojej Babci, Bronisława Partyka odbywała praktykę nauczycielską m.in. w Łówczycach.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że ktoś jeszcze podpowie coś więcej,
Katarzyna Lisowska
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl