Wysłany: Nie Lut 01, 2015 1:27 pm Temat postu: Materiał do konsultacji
Pisząc książkę o Komarnie chciałbym w jej treści, w planowanym miejscu, ukazać niektórych mieszkańców miasta i jego okolic. Moim zamiarem jest wykorzystanie znacznej części wpisów nazwisk dokonanych na Forum Komarno, przez jego uczestników, którzy są większości potomkami wpisywanych postaci. W tym celu zestawiłem , dające się wybrać ze stron Forum dane o osobach.
Przedstawiam sporządzony wykaz prosząc o uwagi, opinie i konsultacje na mój email piotr.wiernik@neostrada.pl
Będę na nie oczekiwał do końca lutego 2015 r. Każda opinia czy informacja będzie dla mnie dużym wsparciem , szczególnie wypunktowanie ewentualnie popełnionych błędów. Pozdrawiam. Piotr Wiernik.
Franciszek Stefaniszyn, kolega Macieja Rataja. Jego rodzice|: Jan Stefaniszyn i Maria z domu Nowicka. Rodzice
Marii żony Franciszka: Stefan Łepski i Katarzyna z d. Maziak. Franciszka bracia: Władysław, Marcin, Michał.
Franciszek Stefaniszyn, o którym mowa wyżej to mój pradziadek, Jan i Maria z d. Nowicka to moi pra pradziadkowie, podobnie jak Stefan i Katarzyna Łepscy...
Potwierdzam, że Franciszek miał 3 braci: Władysława ( zmarł w Rzeszowie), Marcina ( zmarł we Wrocławiu i Michała ( wyemigrował do Kanady lub USA) _________________ Poszukuj? przodków i szczegó?ów z historii rodzin: Stefaniszynów z Bucza?, Korneckich z Litewki
Marcin Cygan i Bronisława z d. Stefaniszyn pochodzili ze wsi Buczały. Bronisława ur. 1913 r. miała siostry:
Franciszkę ur. 1910 r., Anielę ur. 1916r., Karolcię ur. 1922r. oraz brata Władysława ur. 1924r. Jej matką była
Maria Stefaniszyn z domu Łeb(p?)ska urodzona w 1882r.
Dodam, że ostatnim miejscem zamieszkania Marcina i Bronisławy Cyganów była wieś Siemianów k/ Strzelina. Władysław mieszkał do swej śmierci w 2005 r we Wrocławiu, został pochowany w Jordanowie Śląskim w grobie razem ze swoją mamą - Marią Stefaniszyn. Moja babcia Franciszka i jej siostra Karolina mieszkały również w Siemianowie i są także pochowane na cmentarzu w Jordanowie Śląskim. _________________ Poszukuj? przodków i szczegó?ów z historii rodzin: Stefaniszynów z Bucza?, Korneckich z Litewki
Józef Pauk - syn Grzegorza i Franciszki Duczymińskiej. Urodzony 1865-04-22 w Komarnie. Zamieszkały Komarno 373. Pierwsza żona Katarzyna Pawlikowska - córka Józefa i Marii Pstryj. Z nią 5 dzieci: Bronisław, Franciszek, Stanisław, Władysław i Mieczysław.
pracował jako asesor sądowy (na pewno w Samborze - brak mi potwierdzenia iż również w Komarnie).
Ostatnie miejsce zamieszkania Sanok. zmarł 1942-05-02
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl